Unicef och FNs Milleniemål

I fredags hade vi på Barn- och Fritidsprogrammet besök av Unicef och FNs ungdomsombud som berättade om sitt arbete för att skapa en bättre värld. FNs konvention om barns rättigheter styr arbetet. För oss som ska jobba med barn och ungdomar är det väldigt viktigt att vi har goda kunskaper om Barnkonventionen och att den alltid ska beaktas när det handlar om frågor som rör barn. De viktigaste principerna är att alla barn har samma rättigheter och lika värde, att barns bästa ska beaktas vid alla beslut som rör barn, att alla barn har rätt till liv och utveckling samt att alla barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad. Är man mer nyfiken på Unicefs arbete så kan man läsa på deras hemsida om hur man kan stötta och hjälpa till. Även FN-förbundet UNA Sweden har en hemsida. Här är några bilder från dagen!

Berättat av Pernilla i BA1A för Tina.

DSC_0235 DSC_0233 DSC_0232 DSC_0229 DSC_0227 DSC_0221 DSC_0219 DSC_0220

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *