Det är internationella barndagen idag!

I samband med att FN:s generalförsamling 1954 antog en resolution om barnets rättigheter, rekommenderades alla länder att inrätta en internationell barndag för att ge uppmärksamhet åt barns situation världen över och för att främja förståelse mellan barn. Då rekommenderades första måndagen i oktober, men regeringar fick själva frihet att välja datum. I Sverige har sedan dess första måndagen i oktober varit Internationella Barndagen. Den infaller alltså i år idag och sedan ett par veckor samlar Hanna och Nilofar in kläder, skor och andra saker som nyanlända flyktingar kan behöva. De kommer att lämna detta till en organisation i Malmö som arbetar med nyanlända flyktningar.

Internationella barndagenHär är insamlingen på Vipans bibliotek!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *