APL i Merida, Spanien

En del av våra elever har inte sportlov utan har istället fått möjlighet att göra sin APL, arbetsplatsförlagda utbildning, utomlands. Elever på El- och energiprogrammet och Handel-och administrationsprogrammet befinner sig just nu i Merida, Spanien. Ni kan följa dem på deras blogg: Praktik på Vipan. Eleverna är inkvarterade tillsammans i en lägenhet och har nära till sina praktikplatser, i alla fall de flesta av dem.

Så här skriver de på sin blogg:

 

Det ligger inte långt från våra praktikplatser, så vi kan promenerade dit utan problem. Philip hämtas dock av chefen, eftersom hans företag ligger i ett fabriksområde, som  ligger en bit utanför centrum.  Idag gick vi alla upp tidigt, Vi hämtades av Tomás och togs med till alla företag. Först lämnade vi av Philip, sedan fortsatte vi till Mathias och Hakims arbetsplats. Därefter hämtade Martin, Rolf och Tobias Felicia och följde henne till bokhandeln, som kommer att bli hennes arbetsplats. Sist blev det Dorontinas tur och hon hämtades först 12:30 till hennes konfektionsdesignföretag, Hon trivdes genast väldigt bra med chefen och de anställda.

Praktikplatsen är jag (Philip) nöjd med då de håller på med bl.a. ritande av el-scheman och motor-installationer vilket jag tycker är skoj. Arbetet är ganska avancerat jämfört med uppgiferna i skolan men detta är bara positivt då man lär sig mycket. Det enda som är lite negativt med praktikplatsen är kommunikationen med de spanska folket då de inte har så stor engelsk kunskap men det går att lösa med en blandning av lite enkel spanska och engelska från min sida.

När de i nästa vecka kommer hem från sina respektive praktikplatser så väntar vanlig skolgång igen och nedräkning inför studenten kan börja på allvar. Kanske får vi läsa en intervju med eleverna längre fram i vår om varför man ska göra sin APL utomlands om man har möjlighet till det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *