Mässa i UF-företagande på Emporia

I förra veckan var HA15, tillsammans med sin lärare Rolf Persson, på den regionala mässan Entreprenörskap på riktigt där 400 skånska UF-företagare visade upp sig. Man räknar med att 1600 unga entreprenörer visade upp sig, sina tjänster och sina produkter för att förverkliga sin affärsidé. Precis som 2016 befann man sig på Emporia under två dagar och man räknade med nästan 40 000 besökare.

Rolf och hans elever åkte till Emporia för att bli inspirerade inför nästa läsårs Ung Företagsamhet då de ska starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår.

Vad tar du med dig från besöket på årets UF-mässa, Rolf?

Förutom alla kreativa idéer kring entreprenörskap ser man att trenden för dagens nya entrepenörer är miljöhänsyn, närproducerat och sjysta villkor samt att en del eller hela vinsten, ska gå till något som gör världen bättre . Ett företags vinst skulle till exempel användas för att hjälpa sköldpaddor i Australien och ett annat för att hjälpa flickor till skolgång.

Vad tyckte eleverna om besöket på årets mässa?

Eleverna tycker det är inspirerande att få idéer till sina företag, se att det omöjliga är fullt möjligt och att få information om vad man ska tänka på när man nästa år ska starta sina egna företag.

På Ung Företagsamhet Skånes Facebooksida kan man se några bilder från mässan och här är Rolfs egna bilder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *