Medaljregn över Vipans elever!

I helgen avgjordes Gymnasie-SM på Värnemskolan i Malmö och Vipans elever levererade bäst av alla skolor! De kammade hem två guldmedaljer och en silvermedalj i Hotell och Servering resp. Turism. Agnes Nilsson och Wilma Gotthardsson tog silver i kategorin Turism. I kategorin Servering vann laget med Caroline Radsten och Zander Flamander. I kategorin Hotell vann Isabelle Olsson och Elias Larsson. Här är allihopa med medaljer och blommor!

 

Deras lärare och coacher, Anna Ahlbin, Karin Tengvall och Göran Kristensson, är allihopa mäkta stolta över sina elever, som har visat sin enorma yrkesskicklighet och är framtidens stjärnor i besöksnäringen. Serveringslaget har dessutom chansen att få tävla i Nordiska mästerskapen i Köpenhamn 2018.

Det var tävlingar i dagarna två, varav allmänheten kunde se dem under lördagen, och de tävlade mot elever från hela landet. Nära hälften av dem kom från Skåne.

Gymnasie-SM är en tävling för gymnasieelever i årskurs 3 på Hotell- och turism- och Restaurang- och livsmedelsprogrammen. Tävlande från hela landet gör upp om segern i fyra olika kategorier: Kök, Servering, Turism och Hotell. Gymnasie-SM, arrangeras av branschorganisationen VISITA och om du klickar här kan du läsa vad de skriver om tävlingarna. Även Sydsvenska Dagbladet har skrivit om tävlingarna både här och här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *