Ministerbesök på Vipan

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström besökte Gymnasieskolan Vipan i veckan. Hon besökte Restaurang- och livsmedelsprogrammets elever och lärare i köket, Vård- och omsorgselevernas elever och lärare i metodsalarna och Bygg- och anläggningsprogrammets blivande målare. Hon berömde eleverna och sa bland annat att ”de är så öppna, välformulerade och trevliga”.

Anna valde att komma till Gymnasieskolan Vipan för att besöka en skola som utbildar elever till de branscher där det saknas arbetskraft. Och de elever hon fick träffa har valt utbildningar som nästan garanterat ger jobb efter studenten.

På hennes Instagramkonto kunde man läsa följande: ”Vård- och omsorgsprogrammet är ett gymnasieprogram som leder till jobb på en glödhet arbetsmarknad och också kan leda till högre utbildning. Här testar Valentin Hernandez på Vipan i Lund mitt blodsocker med ett snabbt stick. Tryggt och kompetent!

Dagen avslutades med samtal med kommunpolitiker, utbildningsdirektören och delar av Vipans skolledning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *