SM-vinnaren i Mureri tillbaka på Vipan!

Adam Kristensson, svensk mästare i Mureri, är tillbaka på Vipan för att träna inför EuroSkills, tävlingen för Yrkeslandslaget som går av stapeln i Budapest 2018. Per Sellberg, f.d. mentor och karaktärsämneslärare, coachar och ger goda råd!

Idag har Adam fått träna på att bygga valv, trots att det inte tillhör de vanligaste uppgifterna när han är ute på uppdrag med Mur- och putsspecialisten, företaget han varit på sedan han gjorde sin arbetsplatsförlagda utbildning och sedan efter studenten. Efter studenten började jag jobba och sedan har det bara rullat på. Min arbetsgivare är förvisso inte glad över att jag åker iväg och tränar till tävlingen i Budapest men de ser ju gärna till att ha duktig personal, säger han.

Adam hoppas att Per kan fortsätta träna honom inför tävlingen och att han också kan åka med honom till Budapest. Så smått har han alltså börjat förbereda sig inför EuroSkills som han förmodar blir lika psykiskt ansträngande som Yrkes-SM. Det jobbigaste under SM var ju inte själva tävlandet i sig utan att alla som gick förbi såg exakt vad man gjorde och inte gjorde under tiden. 

Imorgon är han tillbaka på jobbet och fortsätter med det vanliga murandet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *