En mil i Skrylle

Med lätt packning: karta, mat, vatten, stormkök, sittunderlag och ev. extra strumpor och skor, har årskurs 1-eleverna idag vandrat en mil i Lunds sköna natur- och friluftsområde Skrylle. Friluftsdagen, anordnad av idrottslärarna på skolan, har förberetts ordentligt och Idrott och Hälsa 1-kursen ska ju bidra till att våra elever utvecklar sitt intresse för rörelse, utemiljöer och naturen som en källa till välbefinnande. Det gör man i allra högsta grad i Skrylle!

Efter att ha vandrat en halvmil var det stopp för att tillsammans med mentor och undervisande idrottslärare förbereda lunchen: stormköket kom fram och korven kokades! Under tiden var det diskussion om Allemansrätten när också skoskav plåstrades om och några av naturkunskapslärarna passade på att fråga de elever som läser kursen Naturkunskap 1 om vilka konsekvenser olika livsstilar kan få för den egna hälsan men också för foklhälsan och miljön.

Tack till alla som var med och bidrog till ännu en lyckad friluftsdag i Skrylle!

Här kommer vi att publicera några bilder från dagen och vem är först ut om inte idrottslärarna:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *