Aina, Maria och Kia drar till Kapstaden, Sydafrika

Imorgon åker Aina och Maria, lärare på Barn- och fritidsprogrammet och Vård- och omsorgsprogrammet tillsammans med Kia, biträdande rektor, till Kapstaden, Sydafrika för att besöka elevers framtida APL-platser. De ska bl.a. besöka barnhem, soppkök, barnsjukhus och äldreboende och samtala med elevernas kommanade handledare kring mål och syfte med elevernas APL. De ska också träffa de blivande värdfamiljerna, där våra elever ska bo, och även träffa organisationen African Sunrise Volunteering and Internship och samtala med dem kring deras roll i projektet.

African Sunrise  Volunteering and Internship är en organisation som förmedlar volontärarbetare, främst färdigutbildade socionomer och studenter på olika högskolor och universitet i Sverige. En av delägarna, Tania, är svenska. Maria berättar att: Det är första gången de tar emot gymnasieelever, men ser fram emot detta och har verkligen jobbat aktivt för att ge våra elever så goda förutsättningar som möjligt. Vi har inför vår planeringsresa skickat material om svensk gymnasieskola och våra respektive utbildningar för att verksamheterna ska förstå skillnaden mellan ”vanliga” volontärer och att våra elever är under grundutbildning.

De finns på Facebook och Instagram och de har en hemsida: http://africansunrisevolunteers.co.za/

Projektet är genomförbart genom ansökan hos Atlas praktik och Atlas planering. De hjälper skolor att göra det möjligt för elever att praktisera på en arbetsplats i ett annat land. En utlandspraktik som kan ge såväl yrkesmässig utveckling som kulturellt utbyte och ökade språkkunskaper, som det står på deras hemsida. Läs gärna mer här:

https://www.utbyten.se/program/atlas-praktik/

https://www.utbyten.se/program/atlas-planering/

Det är åtta elever som går i BF15 (social inriktning) eller VO15 som kommer att ha möjlighet att göra sin praktik i Sydafrika under vårterminen. Vi lär återkomma till dem senare! Nu önskar vi Aina, Maria och Kia en lyckad resa och ser fram emot att få se många bilder! Vill man följa deras resa kan man alltid följa projekt_kapstaden på Instagram.

2 Comments

on “Aina, Maria och Kia drar till Kapstaden, Sydafrika
2 Comments on “Aina, Maria och Kia drar till Kapstaden, Sydafrika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *