Europeiska dyslexiveckan – Hitta ditt sätt att läsa!

Den 2-8 oktober 2017 uppmärksammar vi den Europeiska Dyslexiveckan. Precis som förra året handlar det om att Hitta ditt sätt att läsa. Det handlar om rätten att få välja det sätt att läsa som passar en bäst. På skolor och bibliotek runt om i Sverige händer det massor av aktiviteter.

Lunds Stadsbiblioteks program hittar du på deras Facebooksida. På Vipan uppmärksammar vi läs- och skrivsvårigheter genom att bjuda in Skoldatateket som berättar om ett tillägg i Google Chrome: IntoWords. Eftersom våra elever i årskurs 1 har Chromebooks kan de lätt lägga till detta tillägg och få stöd i sin läs-och skrivvardag, till exempel genom läs- och stavningsstöd, skrivarstöd, antecknings- och korrekturstöd.

Ingela Roos, specialpedagog på Vipan, tycker att det är jätteviktigt att vi får eleverna att använda de hjälpmedel som finns och där finns mycket! Och det är ju inte bara i datorn eleverna kan använda sina hjälpmedel utan också i telefonerna, på sina iPads m.m. fortsätter hon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *