Vipan värd för Erasmus-projekt

Vipan är under den här veckan värd för ett Erasmus+-projekt, Global Learning for Mind and Heart, som bland annat handlar om att utbyta erfarenheter och samarbeta kring innovativa lösningar mellan europeiska skolor.

Elever och lärare från Lettland, Polen, Tyskland, Italien och Turkiet kommer att vara hos oss från måndagen den 9 till fredagen den 13 oktober. Tillsammans med elever och lärare från Hande- och administrationsprogrammet kommer de att arbeta med olika teman rörande migrationer. Elever från Språkintroduktionen kommer att delta i en av aktiviteterna, en Skåneresa där våra elever på Handel- och administrationsprogrammet ska guida. Tisdagen den 10 oktober har vi den Globala Skolan hos oss, där 70 lärare i samhällskunskap, historia och religion, både på högstadiet eller gymnasiet, ska få delta i seminarier kring temat migrationer ur ett historiskt, kulturellt och aktuellt perspektiv.

Läs gärna mer i  Skånskan och Learning Global.

Vipan får internationellt besök, Martin Martinez

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *