Yrkes-VM i Abu Dhabi pågår just nu!

Yrkes-VM i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten, pågår just nu och Sverige är representerat av Yrkeslandslaget. Tävlingen är ett världsmästerskap i yrkesskicklighet för ungdomar under 23 år. Under fyra dagar tävlar över 1 200 unga yrkesverksamma från ca 70 länder. En f.d. vipanelev, Sofie Langkjaer, till vardags servitris på Linnérs Mat, är på plats för att tävla i Restaurant Service och har även vipanläraren Christer Lindeberg vid sin sida. Han har fungerat som hennes coach för att finslipa tekniken inför tävlingen. Förutom denna förberedelse har WorldSkills Sweden haft lagträffar där ungdomarna haft tillfälle att jobba med mental träning, få medieträning, bygga laganda och få praktisk information inför resan.

Läs gärna mer om Sveriges viktigaste landslag på deras hemsida. Följ gärna Yrkeslandslaget och Sofie på Instagram och håll tummarna för alla deltagande! Bilderna har vi lånat från deras respektive Instagramkonto.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *